Werken met meerdere aanzichten

Sneltoets

Menu Voorkeurenbalk

Werken met meerdere aanzichten

Weergave > Meerdere aanzichten

M

Om met meerdere aanzichten te werken:

Selecteer het commando in gelijk welke tekenweergave.

De tekenzone wordt opgedeeld in meerdere teken- of deelvensters; het aanzicht dat actief is op het moment dat je het commando uitvoert, wordt ook daarna het actieve aanzicht.

Om overal dezelfde modelbegrenzing en zichtbaarheid voor klassen en lagen te gebruiken, selecteer je Weergave > Meerdere aanzichten > Gebruik dezelfde zichtbaarheid in alle deelvensters. Schakel deze functie uit als je de zichtbaarheden voor elk deelvenster afzonderlijk wilt bepalen.

Bewerk de tekening in het actieve aanzicht; om een ander aanzicht actief te maken (en te bewerken), klik je op een willekeurige plaats in het gewenste aanzicht of op de titel linksboven in het deelvenster.

Je kan in één aanzicht beginnen te tekenen om vervolgens je bewerking te voltooien in een ander aanzicht.

Om terug te keren naar een enkel aanzicht selecteer je het commando opnieuw.

Zie Speciale sneltoetsen bewerken om de sneltoets voor het instellen van meerdere aanzicht aan te passen.

Concept: Meerdere aanzichten

De opdeling van een tekenzone met meerdere aanzichten wijzigen